KTS Bodbreef Twentaal Agenda Niejs Downloads Kiekt hier ok es Twents, niks mis met Contact

Twentaal

Twentaal maakt zich stoark vuur het behoold en het bevorderen van het Twents as ne volweardige taal.   

Gangs zi’w met: 

* Twente Academie Oawende: met sprekkers dee ’t echt wat te vertellen hebt.

* (kader)cursussen Twents en geschiedenis van Twente.

* Traditionele Twents Culturelen Oawend, aaltied in oktober in Riessen, met sprekkers en musici op niveau roond 'n thema.

 

Doar doo’w ‘t vuur:

Twentaal maakt zich drok vuur alle dinge dee de Twentse taal en cultuur ondersteunt. Twentaal dut det met activiteiten in ’t Twents dee ’t dudelijk maakt det het dialect méár is dan potsig gekuijerte op feestjes en revues.

Duur publicaties en producties in good Twents loa’w zeen da’j in dizze betekenisrieke sproake genog hebt an ‘n half woord.

 

Achtergroond

Umstreeks 1997 hebt Gerrit Kraa en Thea Kroese Twentaal esticht. Kroese was in dee tied directeur van het Van Deinse Instituut, ook wal de Twente Academie vuur streektaal en cultuur. Twentaal is een poar joar laank langs de theaters etrökken met een programma met literaire verhalen en mooie muziek, um te loaten zeen da-j met streektaal ok op niveau gangs kunt.

Doarnoa was ’t een poar joar röstig, mer non is Twentaal vanniejs op-ezat. In het Twentaalbestuur zit ook Bert Groothengel, Arie Jansen, Gertjan ter Harmsel, Gerrit Dannenberg en Clemens Fransen.